Voor ouders: Op de schommelbank

Wij van het Schatgraafteam willen jullie als ouders graag helpen. We vinden het een uitdaging om filmpjes en werkbladen te maken en om je te leren even stil te staan en je bewust te worden. We gebruiken hiervoor de metafoor van de schommelbank.

Even zitten en heerlijk even rusten, verwerken en inzichten krijgen om verder te gaan. Waarbij jullie als ouders thuis met jullie kind aan de slag kunnen om het bewust te maken van zichzelf. Je leert als ouders anders kijken en wordt geholpen in gesprek te komen met jouw kind.

 

Ontdek de schatten van uw kind

In het leven van alledag kunnen er allemaal situaties ontstaan waar negatief gedrag naar boven kan komen door onmachtgevoelens, overprikkeling, onbegrip. De vraag is dan: Wat helpt jou, als uniek persoon, om specifieke situatie aan te kunnen, om ermee om te gaan, om het vol te houden?

Het antwoord hierop zijn jouw schatten. In 3 video’s kijken we naar het gedrag van uw kind en welke schatten uw kind heeft. We nemen u mee in wat schatten zijn en welke schatten bij uw kind horen. Daarna kijken we naar het negatieve, lastige en/of vervelende gedrag en gaan we op zoek naar welke schatten daar achter zitten.

 

Werkblad Schatten
PDF – 357,6 KB 441 downloads

Wil je nog meer ontdekken over de schatten van jouw kind, meld je snel aan voor de workshop Schatten