Ilona van der Sanden

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 12:07

Schatgraven met kinderen is ontstaan vanuit een verlangen, dat ik (Anke) zelf mocht ontdekken wie ik mag zijn. Toen ik aan het werk ging als kindercoach mocht ik met het kind samen zoeken en ontdekken, wie ben ik en wat heb ik nodig.

Mijn hele leven ken ik Ilona van der Sanden al, ze kreeg al snel ook passie en liefde voor de boodschap van Schatgraven met kinderen; “ik ben… en ik mag er zijn”. Ze wilde zoveel mensen dit leren, ontdekken en laten ervaren als lerares op de basisschool, mbo en als coach.

Het werd een boodschap van ons samen, die we allebei op onze eigen wijze deelden en uit leefde. De methode die ik mocht maken vanuit mijn passie en verlangen heeft Ilona vanaf het begin mee gelezen en ze is er sinds 2 jaar ook mee gaan werken. Ze bouwde mee aan trainingen, workshop en in november ons leuke boekje, waar ze zo trots op was.

We hadden nog zoveel plannen en verlangens. Wij zouden mensen laten ontdekken op een leuke manier in deze moeilijke coronatijd dat er in ieder mens iets moois is wat hen helpt met het leven om te gaan.

Toen kwam het moment dat het slecht ging met Ilona, haar lichamelijke, hart was blijkbaar al jaren slecht en dit heeft niemand geweten. Ze bleef vechten met de wil om te leven en liefde uit te delen. Helaas is het heel snel gegaan en is ze 12 maart 2021 overleden.

Wat laat ze een leegte achter en een gemis. EN wat laat ze een liefde en passie achter om door te gaan met de boodschap door te geven van “ik ben.. en ik mag er zijn”. De positieve kijk, het zoeken naar wat er is, het durven zijn en toe te laten als het niet fijn is en het alsmaar doorzetten op zoek naar manieren om met jezelf en het leven om te gaan.

Ik wil haar eren en zo bijzonder herinneren met drie video’s. De ene is van ons samen waarin we met heel veel plezier delen over Schatgraven. De andere is helemaal favoriet bij onze kinderen. Ze neemt je mee in een ontspanningsoefening en over gevoelens en doet dat zoals ze was zo zichzelf, puur en krachtig!!!

Heb je ook passie voor kinderen en ouders en het verlangen dat ze mogen ontdekken dat ze er mogen zijn, dan wil ik juist diep in de rouw voor Ilona in kleine stapjes verder. Wil je me helpen, mee denken, mee te doen of een training te volgen stuur een mailtje of laat een bericht achter in het reactie formulier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid le Comte
3 jaar geleden

Wat stoer en tof dat je de cursussen weer hebt opgepakt na dit enorme verlies.
De passie van jullie beiden leeft voort en zal nog veel gezinnen gaan helpen.
Gaaf om hier wat van mee te krijgen!

John van Weerdenburg
3 jaar geleden

Leuk en heftig om Ilona weer even in actie te zien. We gaan haar missen in ons theater clubje! Hopelijk blijven deze
filmpjes gebruikt worden. Mooi initiatief sowieso, heel veel
succes met het voortzetten ervan. Goed bezig!

Marjon de Hart-van der Sanden
3 jaar geleden

Wat geweldig mooi wat jullie hebben opgezet. Dat kinderen op jonge leeftijd al mogen beseffen dat ze er mogen zijn, zoals ze zijn! Het is niet te bevatten dat Ilona ons zo jong al heeft moeten verlaten. Heel veel sterkte iedereen die haar dierbaar was, met dit vreselijke verlies. Ze laat naast haar persoonlijkheid en de mooie herinneringen aan haar, iets heel mooi tastbaars na met schatgraven. Zet dit met al je energie en passie door Anke!

Mirjam van der Vegt
3 jaar geleden

Wat een prachtig eerbetoon aan een heel bijzondere vrouw.
Heel veel sterkte.