Wie zijn wij 

 

Schatgraven op reis is onderdeel van Saf4. Nadat Anke van haar rug is genezen in 2009, kreeg ze weer de mogelijkheid om opnieuw te kiezen. Ze zat met de grote vraag:  Heer, "wat nu?" Ze ontving het woord ‘Schatgraven’. Na veel bidden, praten en zoeken ontdekte ze dat ze kinderen en ouders wilde helpen om te ontdekken ‘wie ben ik?’, ‘wie is God?’ en ‘wie mag ik zijn?’ Met al hun gaven, gevoelens en talenten. 

 

Anke heeft de afgelopen jaren veel mooie materialen mogen ontwikkelen. Onder andere een trainingspakket 'Schatgraven met kinderen' voor coaches en pastoraat voor kinderen.  Ook ontwikkelde ze workshops voor ouders en een training voor professionals.


In april 2022 is ze gevraagd door de 'Evangelische gemeente Maranatha' in Maassluis om mee te denken over het kinderwerk. Samen met haar man Niek namen dit nieuwe avontuur aan, om een kinderwerkprogramma 'Schatgraven op reis' te schrijven. Tijdens dit proces kwam Melissa op haar pad, om het team te versterken.

 

Door de jaren heen zijn er veel mensen die mee hebben geholpen aan 'schatgraven' bij ons team kan je meer over hen lezen.

Onze Droom

 

Onze passie is dat kinderen al op een jonge leeftijd weten wie ze mogen zijn en hoe God hun gemaakt heeft. Dat ze ontdekken dat ze unieke eigenschappen, talenten en prachtige verlangens en dromen van God hebben gekregen. 

Als kinderen op hun jonge leeftijd hun identiteit kennen voelen ze zich krachtiger, zekerder, veilig, geborgen en zelfverzekerd om in de maatschappij te kunnen staan. Door deze gewortelde waarheid kunnen ze het licht van God brengen en een verschil maken in hun generatie en de generatie die na hen komt.

Anke vertelt over Het begin van Schatgraven

 

Als kind heb ik altijd voor andere kinderen speurtochten, kinderfeestjes en andere vrolijke kinderactiviteiten georganiseerd. In mijn tienerjaren vervolgde deze creatieve manier van organiseren zich in club voor de kerk, scouting, mensen met een verstandelijke beperking en ga zo maar door.

In mijn scriptie van de SPH maakte ik een project voor een buitenschoolse opvang voor kinderen met problemen. Hierin vond ik mijn liefde voor het ontwikkelen van projecten en activiteiten voor kinderen. Waarbij de basis is dat kinderen mochten ontdekken dat ze er mogen zijn, zoals ze zijn. In 2005 heb ik de SPH opleiding afgerond en hierna ben ik begonnen met het werken met kinderen in gezinnen die een duwtje in de rug konden gebruiken. Helaas heb ik dit maar 1 jaar kunnen doen vanwege een heftig auto ongeluk.

In 2009 werd ik na 2 jaar thuiszitten en enorme rugpijn door God genezen. Ik kreeg de mogelijkheid om opnieuw te kiezen; wat wil ik gaan doen met mijn leven?

 

Daar zat ik langs de waterkant, met mijn gebedsschrift, met de grote vraag “wat nu?” Ik ontving het woord ‘Schatgraven’. Na veel bidden, praten en zoeken ontdekte ik dat ik kinderen en ouders wil helpen om te ontdekken ‘wie ben ik?’,  ‘wie is God?’ en ‘wie mag ik zijn?’

Door de jaren heen heb ik mooie materialen mogen ontwikkelen. Onder andere een trainingspakket 'Schatgraven met kinderen' voor coaches en pastoraat voor kinderen. Workshops voor ouders en een training voor professionals.

 

In april 2022 werd ik door de kerk de Egma in Maassluis gevraagd om mee te denken over het kinderwerk. Samen met mijn man Niek zijn we begonnen aan een nieuw avontuur om een kinderwerkprogramma 'Schatgraven op reis' te schrijven. Tijdens dit proces kwam Melissa op mijn pad, om het team te versterken.