Anke Huis in 't Veld - de rijke 

ontwikkelaar

Ik ben Anke, getrouwd met Niek en moeder van twee unieke en prachtige kinderen. Na mijn opleidingen SPW en SPH ben ik als zelfstandige begonnen met het begeleiden van kinderen met autisme, ADHD, ODD, angst- en stressstoornis en hun gezin, met mijn bedrijf Saf4. Door gebruik te maken van verschillende begeleidende activiteiten leerde ik kinderen beter naar zichzelf te kijken. Zodat ze zichzelf gaan zien als een uniek en mooi individu en beter om kunnen gaan met de problemen die ze ervaren. Vanuit het verlangen dat veel meer kinderen schatten mogen ontdekken over zichzelf en deze ervaring heb ik de training ‘Schatgraven met kinderen’ mogen ontwikkelen voor anderen begeleiders. Afgelopen jaar heb ik vol passie mijn werk mogen uitbreiden door een kinderwerkprogramma voor kerken te ontwikkelen 'Schatgraven op reis'.

 

‘Schatgraven' is een combinatie van alle kennis van verschillende cursussen, boeken en de opleidingen en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan met kinderen en ouders.

Relevante scholing:

  • SPW, Mondriaan College
  • SPH, In holland Den Haag
  • Cursus kinder-tienerpastoraat bij stichting Chris
  • Thuisstudie Kinderpsychologie
  • How2talk2kids
  • Rivaliteit broers en zussen
  • Cursus contextuele benadering in de hulpverlening
  • Schrijfcursus voor kinderen
  • Online  jaar stiltetraining 'Mirjam van der Veght
  • Profetenschool 1,2,3 'Living in your destiny'

Niek Huis in 't Veld

mede ontwikkelaar

Ik ben getrouwd met Anke en heb vanaf het begin mee mogen denken en werken aan de methode 'Schatgraven met kinderen'. Ik heb accountancy en bedrijfseconomie gestudeerd en kan goed analyseren, lijnen uitzetten en overzicht aan brengen. Samen met Anke heb ik dan ook de structuur en lijn in 'Schatgraven' aan mogen brengen. 

In mijn reguliere werk ben ik projectleider binnen het sociaal domein binnen een gemeente.

Melissa Kooijman

mede ontwikkelaar

Hi, mijn naam is Melissa Kooijman. Eind 2022 kwam ik via een cursus toevallig in contact met Anke. Tijdens de autoritten vertelde Anke mij vol enthousiasme over Schatgraven. We hadden hadden een 'klik' en het contact zette zich voort. Ik las al haar mooie verhalen door. Allereerst als hobby, maar al gauw kreeg ik het voorrecht om samen met Anke en Niek nieuw materiaal te mogen ontwikkelen.  

Naast mijn werk bij Schatgraven ben ik parttime ZZP-er als fotograaf van Highlight Fotografie. Daarnaast heb ik nog een paar andere ZZP klussen die lekker divers zijn zoals: toneelspeler bij deep, deep kindertheaterstukken, het verzorgen van High Tea's en nog een paar activiteiten. Een bezig bijtje, maar dat zit misschien in mijn naam. 

Daarnaast werk ik ook nog een aantal uur als gastouder bij een gezin. 

Mijn ervaring met kinderen heb ik voornamelijk uit de praktijk. Na mijn opleiding als pedagogische medewerker heb ik 2 jaar de bijbelschool 'de Katapult' in Den Helder gevolgd. Deze school is gericht op het trainen van tiener -en kinderwerkers. Na mijn 2 jarige cursus heb ik op 'de Katapult' nog een aantal jaar als stafmedewerker mogen werken.

 

 

Schatgraven is mede mogelijk gemaakt door:

Joost Kooijman - grafische vormgeving

 

Ondersteuning:

Ada de Rijke

Ter nagedachtenis aan:

 

Ilona van der Sanden

 

Mede-ontwikkelaar

 

Lieve Ilona, 

Ik ben zo dankbaar voor wie je was als mijn vriendin. Jouw liefde voor ieder mens, je geduld, humor en creatieve ideeën en je luisterend oor op elk moment van de dag. Ik mis ze elke dag.

Voor de methode "Schatgraven met kinderen" heb je zoveel meegedacht, aangescherpt en me bemoedigd altijd weer door te gaan. Helaas ben je niet meer onder ons, sinds 12 maart 2021, maar altijd in mijn hart en leven.

Nu mag ik verder met 'Schatgraven op reis', maar in de ontwikkeling van dit mooie werk ga je heel vaak door mijn gevoel en gedachte!

Liefs, Anke