Cursus 't Anker

Heb je ook steeds last van ongezellige momenten aan tafel met kinderen? Is het een uitdaging jouw kinderen zonder al teveel strijd naar bed te krijgen of naar school? Zijn jouw kinderen prikkelbaar of reageren ze op elkaar door te klieren, klagen of uit te dagen?

Ik heb gemerkt in mijn persoonlijk leven en vanuit mijn opleiding en ervaring als kindercoach dat er in het leven van alledag in een gezin verschillende negatieve situaties kunnen ontstaan door onmacht gevoelens, overprikkeling, onbegrip. Elk gezinslid reageert hier weer anders op waardoor er negatieve sfeer kan ontstaan in het gezin.

De vraag is dan: Wat helpt jouw kinderen en jou als ouder, als uniek persoon, om met dagelijkse omstandigheden om te gaan? Ben je jezelf bewust van elkaars verschillen en krachten die verbinden? Hoe kom je in gesprek met elkaar over deze zaken?

Tijdens de cursus gaan we met deze vragen aan de slag. Je wordt je als ouders bewust van de omgang tussen jou en je kinderen, door middel van verhalen en metaforen. Er wordt gebruik gemaakt van praktische voorbeelden en je krijgt handvatten voor in het dagelijks leven.

Er zijn veel voordelen aan even stil staan en ’t Anker uitgooien.

  • Het geeft richting aan de groei en ontwikkeling van je kind.
  • Je gaat samen aan de slag met de behoefte en emotieregulatie van jou en je kind.
  • Het gaat vanuit de belevingswereld van je kind.
  • Het geeft rust, ruimte en helpt je van overleven naar leven.
  • Er is snel effect te bemerken.

De cursus is 6 weken en bestaat uit 3 live momenten met ouders. Aan de hand van een boekje met opdrachten voor ouders en kind wordt de workshop thuis doorgezet. Na de afsluiting is er na 3 weken de mogelijkheid voor een terugkom moment.

Door stil te staan en te kijken naar jouw kinderen en jezelf als ouder, laten we een aanvulling op jouw opvoeden zien. De opvoeding die aansluit bij jouw kind, maar ook bij jou!

 

Data op aanvraag