Het programma

 

Het kinderwerkprogramma van ‘Schatgraven op reis’ is voor kinderwerk voor in een kerk of huisgemeente. Het is voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar.

Wij als team ‘Schatgraven op reis’ geloven dat God ieder mens uniek gemaakt heeft naar Zijn beeld en gelijkenis. Een ieder met zijn of haar gevoelens, gedachten en unieke eigenschappen. Vanuit het besef dat wij persoonlijk door God bedacht zijn, mogen wij ook weten wie wij zijn: Zijn geliefde zoon of dochter. Doordat wij weten wie we zijn, helpt het ons met de dagelijkse omstandigheden en beproevingen om te gaan. Het leert ons sterker te worden, te genieten van wat Hij geeft en vrucht te dragen.

 

 

Metaforen en verhalen

 

We maken gebruik van de metafoor van ‘de hemelse schatkist’. De schatkist staat symbool voor je hart. We graven en ontdekken schatten en vullen de schatkist met:

Een kroon, die je krijgt bij je wedergeboorte. We ontdekken diamanten als Bijbelteksten, parels als lieve woorden.
De robijnen staan voor de manieren om God beter te leren kennen door Bijbel lezen, aanbidden en stille tijd.
We graven saffieren op om te kunnen schitteren in de wereld als Gods geliefde kind. Saffieren staan voor jouw unieke eigenschappen, die ontdekt worden tijdens al het graven in de schatkist. Ze laten zien wie je bent, wat je kan, wat je graag doet en wat je wilt.

In het programma zijn verhalen geschreven die gaan over een aantal reizigers die een fictieve reis maken naar de High Five eilanden. In elk verhaal zitten een aantal persoonlijke getuigenissen van de reizigers en eilandbewoners. De kinderen worden door de verhalen aan het denken gezet en herkennen zich erin.

Naar aanleiding van het verhaal van de reizigers is een Bijbeltekst gekozen als kerntekst. Ook een uitdaging om thuis mee aan de slag te gaan en activiteiten om het verhaal te beleven.

 

De opbouw

 

Een les in het project wordt een avontuur genoemd en bestaat uit vier onderdelen.

Als eerste de inleiding, dit noemen we de schommelbank. Hierna volgt het verhaal van de reizigers en  het Bijbelverhaal in de flessenpost, dit is het inhoudelijke gedeelte.

Als derde het vergrootglas, dit is de verwerking waarin we een aantal activiteiten doen naar aanleiding van het inhoudelijke verhaal. Als laatste is de schatkist de afsluiting van het avontuur.

Er is voor elke vorm van kerk of gemeente gedacht en mogelijkheid van 30-90 minuten kinderwerk in grote of kleine groepen, thuis of in de kerk.

Alle thema's bij elkaar vormen een seizoen en kunnen ook per thema worden aangeschaft.

 

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor in jouw kerk, stel je vraag en we nemen z.s.m. contact met je op.