Het programma

In dit kinderwerkprogramma, ontdekken de kinderen wie ben ik, welke talenten heb ik gekregen en hoe kan ik dit toepassen in mijn leven.

Wij geloven dat elk kind uniek door God gemaakt is, met een specifieke bestemming voor zijn of haar leven. We willen door dit programma van ‘Schatgraven met kinderen’ de onzichtbare talenten en eigenschappen naar boven halen die God in hen heeft gelegd.

We maken gebruik van Bijbelverhalen, metaforen, gelijkenissen, Bijbelteksten en liederen die herkenbaar zijn voor de kinderen.

Het programma helpt de kinderen om te leren hoe ze met dagelijkse omstandigheden op een positieve manier kunnen omgaan, samen met God.

Ontdek je mee?

Gelijkenissen: op reis naar de High Five eilanden

We gaan op een fictieve reis naar de High Five eilanden. Vanuit een dagelijks probleem die de kinderen tegen kunnen komen is een Bijbelverhaal of Bijbeltekst gekozen, om de kinderen te leren anders te kijken. De reizigers in het verhaal hebben een probleem, herkenbaar voor de kinderen, er is een andere reiziger of iemand in het verhaal die het probleem herkent en een stuk getuigenis vertelt hoe het probleem is overwonnen. Het geeft de reizigers inzicht in hoe met het probleem om te gaan en het te veranderen in iets positiefs en ervan geleerd. In deze getuigenissen staat God centraal. De reizigers brengen door hun toegankelijkheid en herkenbare (levens)verhalen met de daaraan gekoppelde Bijbelverhalen, de kinderen dichter bij God en leren de kinderen om te gaan met dagelijkse omstandigheden.

De opbouw

Een les in het project wordt een avontuur genoemd en bestaat uit vier onderdelen. Als eerste de inleiding, dit noemen we de schommelbank. Hierna volgt het verhaal van de reizigers en  het Bijbelverhaal in de flessenpost, dit is het inhoudelijke gedeelte. Als derde het vergrootglas, dit is de verwerking waarin we een aantal activiteiten doen naar aanleiding van het inhoudelijke verhaal. Als laatste is de schatkist de afsluiting van het avontuur. Er is een tijdsschema waaruit de invulling van de onderdelen gekozen kan worden, aan de hand van de duur die je hebt om het avontuur te kunnen doen. Er is hierbij een variatie van 30-90 minuten.

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor in jouw kerk, stel je vraag en we nemen z.s.m. contact met je op.