Laura Korver - Schotte

Kunstschilder en GGZ-Agoog

Ik ken Anke vanuit de opleiding SPH die we samen volgden bij Inholland. Ik heb het ontstaan en ontwikkelen van 'Schatgraven met kinderen' door de jaren heen dus op de voet gevolgd. Het is een goed gefundeerde methodiek geworden, met liefde en respect voor de belevingswereld van kinderen.

Ik geloof in de positieve invloed van verhalen en daarbij behorende illustraties, een vorm die in de methodiek wordt ingezet. De eilandbewoners die in woord, verhalen en methodiek voor Anke en haar team al een leven hadden, heb ik verder tot leven mogen brengen door hen een getekende gestalte te geven.

Ik heb 15 jaar met plezier gewerkt in de GGZ. In 2023 ben ik, na een uitdagend ziekteproces, een andere weg ingeslagen: ik ben nu kunstschilder en schilderdocent, een langgekoesterde wens. Zoals 'Schatgraven met kinderen' beoogt, heb ook ik opnieuw moeten zoeken naar de schatten in mijzelf. Meewerken aan dit project heeft mij de mogelijkheid gegeven om weer op bevlogen wijze aan de slag te gaan en tegelijk iets te maken waarmee anderen prettig en zinnig aan de slag kunnen.

https://laurakorver.exto.nl