Het Survivalspel

Het survivalspel is een spel waarbij je door middel van een landkaart, poppetjes en plaatjes met elkaar in gesprek kan komen.
Je kiest een thema uit wat je graag wilt bespreken. Bij verschillende thema’s zijn vragen gemaakt die te vinden zijn in een pdf op de website.


Je kan de vragen vanuit de vragenblad voorlezen, je kan de vragen uitprinten en op een stapeltje leggen of in een pot doen en dan per keer een vraag stellen.
Bij sommige vragen heeft het kind meer te vertellen dan bij andere vragen. Je mag altijd vragen bij verzinnen ook kan je poppetjes (foto’s, playmobile) of andere voorwerpen gebruiken.

Een voorbeeld bij de vraag hoe ziet je droomeiland eruit? Het kind pakt één of meerdere plaatjes en legt deze op de Survivalkaart neer. Je kan als ouders doorvragen, waar slaap je? waar speel je het liefst? Met wat speel je graag? Wie mag er waar op jouw eiland komen? Wie mag er zeker niet komen?

 

Je kan ontdekken: waar is mijn kind goed in, waar wordt mijn kind blij van, wat wil mijn kind en vooral wat kan mijn kind helpen in het dagelijks leven?

- Het unieke van het spel is dat je het kan toepassen op elk levensgebied van het kind.

- Het is een spel zonder winnen en verliezen, waardoor er geen strijd is. Er is even tijd en aandacht voor het kind.

- Het laat op een speelse manier zien welk gevoelens, gedachten en gedrag ze hebben, juist ook positief.

- Je krijgt de mogelijkheid je kind uit te dagen en complimenten te geven in een speelse setting.

- Je zal zien hoe leuk het is om problemen op te lossen en te sturen bij dingen die je kind lastig vindt.

Te bestellen in de webshop voor €32,50