Recensies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Ouders:

Schatgraven is een bijzondere methode! Het is kindgericht. De nadruk ligt op de sterke en positieve kanten van het kind. Hiervan word gebruik gemaakt! Waardoor het kind ook meer zelfvertrouwen krijgt en het gevoel krijgt 'ik mag er zijn'
Daarnaast heeft Anke ook mooi materiaal mee te werken. Wat ook erg aantrekkelijk is voor het kind. (mdr.)

 

Schatgraven is een methode om het beste uit je kind te halen. De training maakt je klaar om deze super toffe en praktische methode toe te passen in je begeleiding van kinderen. Anke is puur, bevlogen en enthousiast en vanuit deze houding geeft zei de training. (mdr.)

 

Onze dochter kon wel een duwtje in de rug gebruiken, ze zat ook niet altijd lekker in haar vel. We wilden haar hier graag bij helpen. Het viel niet mee om iemand te vinden die ons een goed gevoel gaf en aansloot bij onze geloofsbeleving.

Na onderling open gesprekken en een kennismaking met onze dochter, waar we zelf nog bij mochten blijven, lieten we haar met een gerust hart bij Anke.

Ze voelde zich thuis en ging graag naar het schatgraven, zelfs haar jongere zusje wilde ook een keer meespelen, en dat mocht, dus dat vonden ze super.

Wij hebben de manier waarop, de betrokkenheid en liefde (en onze dochter ook) en tips tijdens een evaluatie als fijn en goed ervaren. We zijn blij dat we hier terecht zijn gekomen.

De gehele sessie hebben we achteraf niet eens helemaal afgemaakt, vanwege de vakantie die ertussen zat en omdat het nu weer lekker met haar gaat… Hierin toonde ze zich flexibel en (nog steeds) betrokken! (mdr)

 

Professionals

Schatgraven met kinderen is een waardevolle methode. Tijdens de training krijg je duidelijk uitgelegd hoe de methode werkt. Alle belangrijke punten komen naar voren, zodat je de methode optimaal kan gaan gebruiken tijdens het begeleiden van kinderen. Wat fijn is, is dat je ook de vrijheid hebt om de methode te gebruiken op de manier die bij je past. Kijken naar wat het kind al kan en de schatten in het kind zien, vind ik erg belangrijk. Met deze methode krijg ik de mogelijkheid om daarmee verder aan de slag te gaan. De materialen zijn prachtig. Ik heb erg veel zin om met deze methode te gaan werken. Het is een aanrader. (Lauriesra kinderbegeleiding)

 

Wat een mooie, duidelijke, kindgerichte methode is dit. Hier staat het kind centraal maar worden ook de ouders meegenomen in het proces het beste uit het kind naar voren te halen. Anke legt op een passionele duidelijke manier haar methode uit. Na de cursus kun je gelijk aan de slag. Met mooie, sprekende en uitdagende materialen gaat de methode op zoek naar de schatten van het kind. Echt een aanrader binnen het begeleiden van kinderen.(begeleider)

 

Wat een waardevolle methode is dit! Wat ik vooral mooi vond aan de training waren de handvatten hoe je als (kinder)coach ongewenst gedrag benaderd vanuit eigen perspectief en dit positief ombuigt naar de behoefte van het kind. Ook heel fijn dat alle sessies in de methode uitgebreid zijn uitgewerkt en dat ouders ook betrokken worden bij het proces van het kind. Als ouderbegeleider en gezinscoach is deze methode een mooi instrument binnen mijn praktijk! (Sharon Plet, gezin voorop)

 

Ik vond het van toegevoegde waarde om de training Schatgraven met kinderen te volgen.

Ook al werk ik met volwassenen (coaching en contextuele pastoraat - 2020 rond ik mijn opleiding af) mijn cliënten zijn vaak ouders en/of werken met kinderen, bovendien zelf ben ik ook een moeder.

Ik vind het ontzettend waardevol, als je leert hoe je schatten, potentie, talenten in een kind naar boven kunt halen, vooral als het enige wat je ziet 'vervelend' gedrag is. De ouders leren meer positief dan negatief aandacht aan hun kind(eren) te geven. Zo zetten we onrecht om in recht, zo zorgen we niet alleen voor deze generatie, maar ook voor de volgende generaties (contextueel gezien) omdat deze kinderen, die ook in de toekomst ouders worden. Hoe mooi is het als ze constructieve recht opbouwen in plaats van destructieve, en bereid zijn om zegen te zijn voor mensen om hun heen.

Deze methode betrekt ook ouders in het hele proces, wat zorgt voor duurzaamheid. Kinderen leren waardigheden die iedereen in z'n leven hard nodig heeft, namelijk: benoemen en omgaan met emoties. Ze krijgen ook een inkijk in hun gedachten-wereld (helpende en belemmerende gedachten) en leren die te gebruiken om hun emoties en uiteindelijk acties te sturen en om keuzes te maken in hun levens. Ik geloof dat het kinderen innerlijke veiligheid biedt (minder onmacht, meer invloed), rust (door bijvoorbeeld meer begrip wat er in hun innerlijk gebeurt) en een begin van regie in hun innerlijke wereld, dat het helpt hen in hun weg naar volwassenheid.

Deze methode is mooi uitgewerkt, prachtige materialen; biedt veel mogelijkheden zowel voor degene die van duidelijkheid en heldere richtlijnen houden als voor creatieve mensen. Handig dat je de training in een werkdag tijd kunt afronden en aan de slag kunt. De trainer - Anke - is bovendien heel enthousiast, inspirerend, ervaren en toegankelijk. Ik raad het je aan! (Zosia Valstar)

 

Tijdens de training een goed beeld gekregen hoe de methode werkt. Het is heel fijn dat je een rode draad krijgt, maar ook vrijheid om de methode te gebruiken hoe deze bij je past. Het schatten zien in kinderen en kijken naar wat een kind wel kan heb ik altijd al belangrijk gevonden. Nu heb een structuur om daar ook mee met kinderen aan de slag te gaan, maar wel op mijn manier.

Anke is een fijne trainer. Ze vertelt vanuit haar passie en kunde een duidelijk verhaal. Er zit een mooi idee achter deze methode. En deze werd ook goed overgebracht.
De materialen zijn mooi uitgewerkt en je kunt (en wilt) meteen aan de slag.

Ik ben nog enthousiaster geworden dan ik al was.(coach/juf)