Anke Huis in 't Veld - ontwikkelaar

 

Ik ben getrouwd en moeder van twee unieke en prachtige kinderen. Na mijn opleidingen SPW en SPH ben ik als zelfstandige begonnen met het begeleiden van kinderen met autisme, ADHD, ODD, angst- en stressstoornis en hun gezin, met mijn bedrijf Saf4. Door gebruik te maken van verschillende begeleidende activiteiten leerde ik kinderen beter naar zichzelf te kijken. Zodat ze zichzelf gaan zien als een uniek en mooi individu en beter om kunnen gaan met de problemen die ze ervaren. Vanuit het verlangen dat veel meer kinderen schatten mogen ontdekken over zichzelf en deze ervaring heb ik de training ‘Schatgraven met kinderen’ mogen ontwikkelen voor anderen begeleiders.

 

‘Schatgraven met kinderen’ is een combinatie van alle kennis van verschillende cursussen, boeken en de opleidingen en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan met kinderen en ouders.

Relevante scholing:

  • SPW, Mondriaan College
  • SPH, Inholland Den Haag
  • Cursus kinder-tienerpastoraat bij stichting Chris
  • Thuisstudie Kinderpsychologie
  • How2talk2kids
  • Rivaliteit broers en zussen
  • Cursus contextuele benadering in de hulpverlening
  • Schrijfcursus voor kinderen

Niek Huis in 't Veld- mede ontwikkelaar

Ik ben getrouwd met Anke en heb vanaf het begin mee mogen denken en werken aan de methode 'Schatgraven met kinderen'. Ik heb accountancy en bedrijfseconomie gestudeerd en kan goed analyseren, lijnen uitzetten en overzicht aan brengen. Samen met Anke heb ik dan ook de structuur en lijn in 'Schatgraven met kinderen' aan mogen brengen. 

In mijn reguliere werk ben ik projectleider binnen het sociaal domein binnen een gemeente.

Laura Tjioe- Zandvliet - basispsycholoog

Ik heb Psychologie gestudeerd en aangevuld met de masteropleiding Child and Adolescent Psychology aan de universiteit van Leiden. Hier heb ik oa. een onderzoeksstage gedaan onder hoogbegaafde en niet hoogbegaafde kinderen. Mijn ervaring met kinderen is breed. Ik heb in de kinderopvang gewerkt, schoolgaande jongeren gecoacht en begeleid bij hun huiswerk en ik begeleid een jongen met autisme. Ik heb een thuisstudie kindercoach gedaan en een cursus speltherapie.

Begin 2017 heb ik Lauiesra Kinderbegeleiding opgericht waar ik individuele begeleiding bied aan  kinderen met sociaal- emotionele en/of gedragsproblematiek. Naast mijn bedrijf help ik Anke haar training Schatgraven met kinderen verder in te richten. Toen Anke over haar training vertelde, was ik meteen enthousiast. Met Lauiesra Kinderbegeleiding wil ik de training Schatgraven met kinderen aanbieden om kinderen het vertrouwen te geven om te gaan met moeilijkheden  en ze te leren dat ze tevreden mogen zijn met wie ze zijn.

Elvera van Leeuwen - illustrator en vormgever

Schilderen en tekenen is mijn grootste passie, het liefst doe ik het de hele dag, maar het is niet mijn werk. Als projectmanager probeer ik alles onder controle te houden en te zorgen dat de wensen van klanten worden vervuld. Ik krijg er energie van als een project naar tevredenheid wordt afgesloten en ik daarmee iemand heb kunnen helpen. Dat is mijn andere passie, ik wil kunnen helpen, ontzorgen en maken dat iedereen geniet van het leven.

Door het maken van de illustraties voor ‘Schatgraven met kinderen’ kan ik mijn beide passies combineren. Door kinderen met mijn tekeningen de schatten in zichzelf te laten ontdekken, zorg ik ervoor dat zij weer kunnen genieten van het leven. En dat maakt dat ik weer geniet!

 

Ilona v.d. Sanden - onderwijs

Helaas is afgelopen 12 maart 2021 Ilona van der Sanden een belangrijk teamlid van het schatgraafteam plotseling overleden. In dit blog lees je meer over haar en Schatgraven met kinderen.

 


Zo schreef ze: Ik ken Anke al mijn hele leven en loop graag met haar mee. Zo ook met het ontwikkelen van de methode ‘‘Schatgraven met kinderen’’. Samen sparren, ideeën bedenken, frustraties delen en situaties bekijken vanuit het onderwijs en mijn rol als leerkracht.

 

 

 

 

De training ‘Schatgraven met kinderen’ is mede mogelijk gemaakt door:

Laura Korver - tekeningen van de eilandbewoners - https://laurakorver.exto.nl

Eline ‘t Hart - structuren en verdiepen van de training

Joost van Dijk - verhaaltjes eilandbewoners schrijven

                                                                 Sian Gwan Tjioe- foto’s producten

                                                                     Karin Poldervaart - fotografie

Ondersteuning:

Saskia Mosterd 

Natasja Kuyvenhoven 

Mirjam Nachenius 

Rémon v.d. Berg 

Ada de Rijke