Hoe het allemaal begon

Gepubliceerd op 24 januari 2019 om 12:52

Het begin van ‘Schatgraven met kinderen’

Lang geleden toen ik tijdens mijn opleiding SPH stage liep op een Boddaert centrum, ontdekte ik al een droom voor Schatgraven, toen nog niet concreet. Er werden, in mijn ogen, over de hoofden van de kinderen regels en straffen opgelegd. Elke tien minuten zat er wel weer een nieuw kind op de trap of vloog er een waarschuwing door de lucht. Er was toen een diepe overtuiging ontstaan, hier geloof ik niet in, maar wat wel wist ik toen nog niet.

Er kwamen na mijn studie verschillende prachtige kinderen op mijn weg met hun gezinnen. Ik mocht ontdekken wat een andere soort relatie je met een kind ontvangt, als je aansluit en zoekt naar de unieke schatten (persoonlijkheid, talenten en kwaliteiten) van het kind. Een kind wil zo graag mee werken en meedoen als je hem/haar ook erkent en ziet, ook al is zijn/haar gedrag nog zo negatief.

Er gingen toen nog wat pittige jaren voor mezelf voorbij, waar ik eerst mijn eigen schatten mocht ontdekken. Ik mocht zelf leren omgaan met mijn gevoelens en gedachten en welk gedrag daarop volgde. Ik mocht leren loslaten en opnieuw vastpakken. Ik ontdekte als je iemand anders wilt zijn of je bang bent wat een ander van je vindt, je stil blijft staan.

Ik mocht ontdekken dat ik Anke ben en Anke mag zijn. Ik mocht mijn schatten leren kennen en inzetten, creatief, open, enthousiast en een groot hart voor de schatten van alle mensen. Ik heb meerdere jaren kinderen mogen begeleiden hun eigen schatten te ontdekken. Ik heb vol passie kind en ouders in mijn eigen praktijk, in de schatkamer aan huis, mogen helpen. Ik heb kinderen en ouders bewust mogen maken van zichzelf en om leren gaan met hun schatten in het dagelijks leven. Elke keer als ik een kind zag vormde de methode ‘Schatgraven met kinderen’ zich verder en ontwikkelde ik aan de training, terwijl ik het liefst ruimte liet voor elk kind.

Ik had verlangen naar meer. Ik besloot groepstrainingen te maken van de methode ‘Schatgraven met kinderen’. Op het moment dat de groepstraining klaar was om ermee te gaan werken moest ik weer een pittige weg afleggen, door omstandigheden in mijn gezinssituatie met mijn eigen kinderen. Ik moest ‘Schatgraven met kinderen’ loslaten en mocht zelf nog meer leren en ontdekken.

Ik mocht ontdekken hoe belangrijk het is dat je puurheid en kracht nodig hebt in het leven. Puur is de persoon die je bent met jouw unieke karaktereigenschappen, talenten, kwaliteiten. Als je dit niet beschermd en begrensd met kracht, dan verlies je als nog jezelf. Als je in je kracht je puurheid, wie jij bent, verbergt en je harder of anders voordoet dan raak je ook jezelf kwijt. Het gaat om de balans tussen deze twee. Ik heb daarom ons bedrijf Saf4 genoemd, vanuit de diamant; saffier. Het is een prachtige pure diamant met duidelijke kanten vol kracht.

De gezinsomstandigheden bleven en toch was het tijd om stappen te maken en leiding over mijn leven te nemen vol puurheid en kracht. Ik besloot de methode te maken voor een breder publiek. Ik wilde klein beginnen voor kindercoaches, therapeuten, intern-begeleiders. Ik droom alleen al veel verder en hoop scholen, kerken en vooral veel ouders en kinderen te mogen raken. Ik verlang er naar dat de schatten in ieder mens tevoorschijn komen en dat dit met kracht beschermd en begrensd wordt door je bewust te zijn van je gevoel, gedachten en gedrag. Ik verlang er naar dat relaties tussen ouder en kind zullen groeien vanuit de communicatie die aansluit bij het kind. Als je weet wie je bent en dat je er mag zijn groeit het zelfvertrouwen en wordt de relatie versterkt en verdiept.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.