De thema's

 

Het programma bestaat uit verschillende thema's. Alle thema's bij elkaar vormen een seizoen en kunnen ook per thema worden aangeschaft.

Thema 1: 'De hemelse schatkist'.

De kinderen ontdekken dat God hen de weg wil wijzen en voor ze wil zorgen. Ze leren over de kracht van vriendelijke woorden en ontdekken over God onze almachtige Schepper is van hemel en aarde. Jezus onze redder en de Heilige Geest als helper. We sluiten af met het besef dat God van ons houdt, wat we ook gedaan hebben of nog gaan doen.

Thema 2: God kent jou, wie ben jij?

We zijn geliefd met ons lichaam, gevoel en al onze gedachten. We gaan op ontdekkingsreis naar onze unieke eigenschappen, de 4 saffieren van God gekregen. We ontdekken wie ben ik, wat kan ik goed en wat doe ik graag en wat zijn verlangens die in de kinderen liggen. We plaatsen de 4 saffieren op de kroon gekregen bij de wedergeboorte, wat jouw siert als Gods geliefde kind.

 

Thema 3: Wie is God voor jou?

We ontdekken dat God een relatie met ons wil. Hij zoekt ons en wil ons zo graag vinden en tijd met ons doorbrengen. Hoe doet God dat? We leren hoe we God kunnen ontmoeten. We kunnen tijd nemen voor Hem. Hem aanbidden en met Hem praten en bidden. We mogen ieder moment van de dag met Hem zijn en ook als we het moeilijk hebben onze pijn bij Hem brengen.

 

Thema 4: Samen met God de wereld in!!

God wil Zijn Koninkrijk bouwen door ons heen. We leren wat het koninkrijk is. Wat wij samen kunnen doen om Gods liefde, vrede en blijdschap uit te delen in het dagelijks leven aan de mensen om ons heen.

 

Thema: Feestdagen

Kerst, Pasen en Pinksteren zijn een gezamenlijk thema waar de kinderen leren over de feestdagen en leren uit te delen aan de anderen om zich heen.