Schatten: lego

Gepubliceerd op 5 april 2019 om 16:33

Ik kreeg  van een moeder de vraag; “Elke dag weer komt mijn kind (jongen, 6 jaar oud) boos uit school. Ik loop met een schreeuwende jongen naar huis en thuis duurt het nog een hele tijd voordat het over is. Hoe kan Schatgraven hem hiermee helpen?” 

Ik ben met het kind in gesprek gegaan en samen ontdekte we dat hij heel graag met lego speelt. Hij vertelde dat hij moe is na school en veel boos.

We hebben hem met de training geleerd als hij boos uit school komt, dat zijn moeder zegt “Ho stop, sta stil, we gaan vandaag gelijk uit school op je kamer met de lego spelen. Als je weer rustig bent kom je weer naar beneden”.
Ze doet dit op de manier die bij haar past en aansluit bij het kind. Op deze manier help je hem te herinneren aan de schatten die hij ontdekt heeft bij de training 'Schatgraven met kinderen'.

Het heeft geholpen om voor dit jongetje zijn eigen schat in te zetten. Hij had rust nodig en wilde iets doen waar hij rustig van werd en dat was voor hem spelen met de lego.

Ga op zoek naar wat jou of een kind in je omgeving helpt om rustig te worden als hij/zij boos is?

Kom binnenkort naar de informatie avond of schrijf je in voor de basistraining 'Schatgraven met kinderen', voor Schatgraaftrainers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.