Seizoensproject

 

Ga als kerk één of twee seizoenen op reis met het kinderwerkprogramma van 'Schatgraven op reis'.

Inhoud

Introductiethema:  'De hemelse schatkist''

De kinderen leren dat God voor hen de weg wil wijzen en voor ze wil zorgen. Ze leren over de kracht van vriendelijke woorden. Ze ontdekken over God onze almachtige Schepper is van hemel en aarde. Jezus onze redder en de Heilige Geest als helper. We sluiten af met het besef dat God van ons houdt, wat we ook gedaan hebben of nog gaan doen.

 

Thema 2 'De zoektocht naar de koninklijke kroon'

Vanuit het thema 'Wie ben ik?' wordt met de kinderen gekeken naar welke gevoelens, gedachtes en unieke eigenschappen zij van God gekregen hebben. Tevens worden ze uitgedaagd om Zijn kroon te dragen, waarop staat dat je Zijn geliefde kind bent.

 

 

Thema: Kerst 'De bijzondere droom'

We dagen in het project de kinderen uit ook een ster te zijn voor hun oma, buurvrouw of vriendje. We maken ze bewust van het belang van samenwerken en lief zijn voor elkaar. Ze ontdekken de kracht van eenvoud en bovenal dat bij Jezus iedereen welkom is.

 

Thema:  Pasen en Pinksteren ‘Het cadeau van de eilandbewoners’

In dit thema ontdekken de kinderen dat je als verliezer uiteindelijk een winnaar kan zijn en dat niet altijd alles is wat het lijkt. Ze leren de kracht van vergeven en hoe het is om vrede in de storm te ervaren.

Als je op God vertrouwt, moet je soms iets loslaten of wachten tot er uit onverwachte hoek een verrassing kan komen.

Informatie

 

Het seizoensproject is geschreven voor de middenbouw. Het is zo gemaakt dat het makkelijk te differentiëren naar de onder en bovenbouw. We hebben rekening gehouden met kleine en grote groepen en ook verschillende tijdsduren in kerken en gemeentes. 

Voor €300 per seizoen ontvang je een licentie om alle boeken digitaal te gebruiken (niet printen, wijzigen of opslaan).

De fysieke boeken kunnen per thema voor kostprijs aangeschaft worden.

De licentie maakt mogelijk dat je met je licentienummer boeken aan kan schaffen van de thema's, voor het aantal groepen wat je kerk of gemeente heeft.

Training

 

Het seizoensproject zal het beste slagen als de kinderwerkers ook getraind worden. Het zorgt ervoor dat de achterliggende boodschap veel beter overkomt die we in het hele project hebben gebracht.

"Ik ben, en ik mag er zijn. Gods geliefde kind!'

Voor €570 (exclusief reiskosten) ontvangt je kerk/ gemeente een introductietraining van 2 uur op een afgesproken dagdeel. Alles zal uitgelegd worden en aan de hand van de praktijk eigen gemaakt worden. Er is uitgebreid mogelijkheid om vragen te stellen.

Vervolgens is er na een aantal weken een verdiepingstraining van 2 uur op een afgesproken dagdeel. Hierin worden de kinderwerkers uitgedaagd naar zichzelf te kijken. Ze leren parels uitdelen, vriendelijke woorden van God.

 

Voor vragen over het seizoensproject of de training stuur ons een bericht: